Collectie
 • Nederlands
 • English
 • Deutsch

Hier vindt u onze verschillende modellen zadels met hun kenmerken. Niet elk zadel is geschikt voor ieder paard en  ruiter. Daarom moet een zadel altijd op een paard gepast worden en dient er mee gereden te worden voor een optimaal resultaat. Onze modellen kunnen ook worden aangepast naar de specifieke wensen van paard en ruiter. Tijdens het aanmeten zal onze medewerker u informeren over de mogelijkheden.

Om onze kwaliteit te waarborgen, verkopen wij geen zadels alvorens wij deze getest hebben op het paard door een professionele ruiter.

Al onze zadels zijn uniek! Dit komt door de vele mogelijkheden die wij kunnen bieden. Bij het aanmeten van een zadel komen de volgende onderdelen aan bod:

 • Verschillende type wrongen
 • Lengte van het zweetblad
 • Diepe zit, vlakke zit en/of een extra zachte zit
 • Verschillende onderkussens
 • Lange singelstoten of korte singelstoten
 • Ronde of vierkante lepel
 • Weltlijn (bies) in verschillende kleuren
 • Diverse soorten leer: Glad leer, Schneider-, Schrumpf-, Kalfs-, Buffel- en Makelaleer
 • Diverse kleuren leer: Zwart, bruin, D. Havanna en London

Bij al onze types zadels geldt: De uitvoering is afhankelijk van de wensen van de ruiter.

Dressage Balance

Ons nieuwste model zadel. Het zadel lijkt in veel opzichten op de dressage CC, maar door een paar kleine verschillen door te voeren heeft u met dit zadel nog beter contact met uw paard. U zult merken dat uw paard makkelijk en ruimer gaat lopen doordat u nog rustiger kunt zitten. Dit komt mede door de speciale kussentjes die we aan weerszijden in het rokje hebben geplaatst, waardoor u dieper in uw zadel komt te zitten. Ook hebben we de bladen op een speciale manier gesteld zodat uw been meer in het zadel ligt waardoor uw beenligging nog rustiger en stabieler wordt. De balance is al een veel gebruikt zadel in de wedstrijdsport in zowel binnen- als buitenland en wordt onder andere gebruikt door Emmelie Scholtens en Vai Bruntink.

 

Het ultieme close contact zadel! Het sterkste punt van dit zadel is dat de ruiter wordt uitgenodigd om mee te gaan in de beweging van het paard. Door de toepassing van de close contact boom en de vormgeving van zit, zadelrokje en blad heeft u meer contact met uw paard en ligt uw been stabieler. Het help de ruiter te stabiliseren, het been langer te maken en de hak uit te drukken. U zult uw beugels gemiddeld minimaal één gat langer dragen dan in elk ander zadel. De vormgeving van het onderkussen zorgt ervoor dat het zadel de vorm van de rug goed volgt waardoor het paard beter kan inbuigen. Het dieptepunt van het zadel ligt in het midden.

Hulsebos Zadels Dynamic Dressage 3

Bij dit type zadel ligt het dieptepunt wat naar voren.

De Dynamic Dressage kenmerkt zich door de vierkante lepel en door het kniestuk zonder stiklijn. Door de vierkante lepel wordt het zadel vlakker in de zit, hierdoor is een onafhankelijkere zit mogelijk. Dit zadel is vooral voor Barokke paarden, zoals Friezen en Andalusiers een zeer geschikt zadel te zijn. Voor dit type paard is een zadel met een diepe zit niet altijd geschikt omdat deze niet de juiste balans vindt op een rondgeribd paard met weinig schoft. De pony-uitvoering van dit model zorgt dat problemen met het naar voren schuiven van het zadel zoveel mogelijk wordt ondervangen. Ook voor jonge paarden en eventingruiters is dit een uitermate geschikt zadel.

Hulsebos Zadels WB3

Dit type dressuurzadel heeft een diepe zit en het dieptepunt in het zadel ligt meer naar voren. Ruiters met een neiging tot een stoelzit zullen in dit zadel rechterop gaan zitten. Voor paarden met een kortere rug is dit een zeer geschikt zadel.

In de kleinere uitvoering is het zadel perfect voor de jonge ruiter. Doordat het zadel smal is in de taille ontstaat er weinig druk op het heupgewricht van de jonge ruiter. Tevens compenseert het zadel het nog niet volledig ontwikkelde coördinatievermogen. Dit zadel geeft goede resultaten bij kissingspines.

Hulsebos zadels WB4

Dit type dressuurzadel is voorzien van een diepe zit en het dieptepunt ligt meer naar achteren. Dit type zadel wordt veel gebruikt bij paarden welke overbouwd, lang gelijnd zijn of een zeer steile schouder hebben. Met dit zadel komt u niet op de schouder te zitten en het brengt de ruiter in de gelegenheid meer onderbrenging van de achterhand van het paard te vragen. Dit zadel is veelal geschikt voor grote paarden.

Endurance

Dit zadel is speciaal ontworpen voor mensen die langere tijd achter elkaar in het zadel zitten. Het inzetstuk in de zadelrok maakt het langdurig in  verlichte zit rijden aangenamer.

Het onderkussen zorgt voor een optimale drukverdeling gedurende een langere tijd.

Easy Jumper

Dit is een zeer comfortabel Hulsebos springzadel! Het is een zadel met veel support en stabiliteit voor de ruiter. Hierdoor is het zadel uitermate geschikt voor buitenritten, eventingruiters en bij de africhting van jonge paarden.

Doorgaans wordt dit zadel aangemeten met een lang singelstotensysteem, maar een kort singelstotensysteem behoort zeker tot de mogelijkheden. Het zadel kan worden uitgevoerd in Duitse stijl (diepere zit, langere beenligging) of Amerikaanse stijl (vlakkere zit en kortere beenligging).

Hulsebos zadels VSD

Dit veelzijdigheidszadel kan uitgevoerd worden met een vlakke of diepe zit en/of een extra zachte zit.

Tevens is er de mogelijkheid om het zadel te voorzien van zadeltasringen. Zadel wordt vaak als zeer prettig ervaren door mensen met rugklachten. Kan ook worden uitgevoerd in endurance model.