Garantie
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch

Garantie zadelboom

De garantie op de boom van een (nieuw aangeschaft) dressuur-, spring-, veelzijdigheids-, endurance- en ijslandzadel bedraagt drie jaar.

Garantie pasvorm

Een paardenrug kan veranderen, onder andere door de trainingstoestand van het paard, de lichamelijke conditie (bijvoorbeeld drachtigheid), de leeftijd van het paard en seizoensinvloeden (zomer/winter). Mede door deze invloeden kan Hulsebos zadelmakerij geen garantie geven op de pasvorm. Eventuele onbalans van het zadel kan eenvoudig gecontroleerd worden door met een zadel van hetzelfde type te rijden. 

Het scheef liggen van een zadel kan veroorzaakt worden door het niet recht gesteld lopen van het paard, het inknikken van de rug van de ruiter of door onregelmatige druk op de stijgbeugels.

Hulsebos zadelmakerij adviseert gebruik te maken van een krukje (ca. 60 cm hoog) bij het opstijgen, om scheef trekken van het zadel bij het opstijgen te voorkomen. Ook verminderd u hiermee ongewenste druk aan de rechterzijde van het paard op de schoft en de flank.

Het zadel wordt gecontroleerd en perfect passend op het paard afgeleverd. Wij kunnen geen blijvende pasvorm garanderen. Wij adviseren uw zadels eens per jaar op te laten vullen.

De opvulkosten bedragen bij de eerste keer €45,-. De daaropvolgende keren wordt €45,- voorrijkosten en €45,- opvulkosten gerekend. Bij paarden met een zeer hoge schoft kan het zijn dat het zadel al op kortere termijn voor de eerste keer opgevuld dient te worden.

Garantie leer

Zoals u zult begrijpen valt of staat de levensduur van het zadel met goed onderhoud. Wij raden daarom aan uw zadel frequent, minstens twee keer week, te onderhouden.

De garantie op standaard, schrumpf-, schneider- en buffelleer is één jaar. Op kalfsleer is de garantie een half jaar. Er wordt één jaar garantie gegeven op slijtage  van stiksels of singelstoten.

Leer is een natuurlijk product en kan natuurlijke kenmerken bevatten, zoals bijvoorbeeld een nerfje in het kniestuk, in de zitting of in het bovenblad. Er kan geen garantie worden gegeven op verkleuring van het leer of andere plekken die ontstaan tijdens het gebruik van het zadel. Door vuil of zand op rijlaarzen kunnen slijtplekken op het zadel ontstaan. Indien u de beugelriemen onder het zweetblad bevestigd, kan het zweetblad naar voren schuiven, hier kunnen wij geen garantie op geven.

Bepaalde delen van het zadel, zoals zitting en kussen,  zijn onder spanning aangebracht. Hierin kunnen rekverschillen optreden. Ook hierop kan geen garantie worden gegeven.

Onderhoud

Bij de aflevering van een nieuw zadel ontvangt de klant een pot ledervet. Wij adviseren een nieuw zadel, hoofdstel en/of singel zeer frequent in te vetten; de eerste paar weken 4/5 x per week en ook daarna met regelmaat. Indien het leer droog is het vet dik aanbrengen en een half uur laten intrekken, hierna opwrijven met behulp van een droge en schone doek. Wij geven geen garantie op slijtage (zoals bijvoorbeeld uitdroging), welke ontstaan is door achterstallig onderhoud.

Door goed onderhoud kunnen  u en uw paard jarenlang plezier beleven aan uw Hulsebos zadel.

Reparaties

Reparaties die onder de garantievoorwaarden vallen zijn gratis, mits het zadel in Emst afgeleverd wordt. Als u wilt dat het zadel opgehaald, teruggebracht of zo mogelijk ter plekke gerepareerd wordt, rekenen wij voorrijkosten.