Singels
  • Nederlands
  • English
  • Deutsch

Wilt u naast een op maat gemaakt zadel ook een mooie bijpassende singel? Dat kan, wij maken naast zadels en hoofdstellen ook singels op maat!

In een Hulsebos singel zit altijd elastiek. Ieder paard kan expanderen, wat zowel een verhoogde druk op de singelstoten als op de boom van een zadel met zich meebrengt. Een elastische singel vangt deze druk enigszins op en is daarnaast voor een paard veel aangenamer.

Een Hulsebos singel kan uitgevoerd worden in standaard glad leer of in buffelleer. Daarnaast kunt u in overleg met een van onze medewerkers de gewenste lengte bepalen en kunt u kiezen voor een eventuele D-ring (voor het gebruik van hulpteugels).

U kunt bij ons kiezen uit verschillende singels:

Amerikaans model singel

Dit model is ontworpen om ervoor te zorgen dat het zadel goed en op de juiste plek op de paardenrug blijft liggen. De singel is anatomisch gevormd waardor het zadel op de juiste plek blijft liggen en voorkomt schuurplekken bij de ellebogen van uw paard.

Singel Duits model

Een smallere singel die vooral geschikt is voor paarden waarbij de singel dichterbij het voorbeen komt te liggen. Ook ideaal voor pony's.

Singel recht model

Een duurzame leren singel die op maat gemaakt wordt in de gewenste kleurencombinatie, passend bij uw zadel en/of hoofdstel.

Sprinflap

Geschikt voor paarden die tijdens de sprong zichzelf onder de buik aanraken.