Tijdens het aanmeten van een nieuw zadel kan de ruiter diverse modellen uitproberen om zo zelf te ervaren welk type zadel het beste bij hem of haar en het paard past. Vervolgens gaat één van onze zadelmakers kijken hoe we dit zadel moeten maken om een zo perfect mogelijke ligging op het paard te creëren. Hiernaast wordt met de ruiter besproken hoe hij of zij het zadel uitgevoerd wil hebben.

Bij het aanmeten van het zadel wordt onder andere aandacht besteedt aan het volgende:

  • De anatomie en beweging van het paard in combinatie met de ruiter
  • Verwachte ontwikkeling in bouw en bespiering van het paard
  • Voorgeschiedenis van paard en ruiter
  • Type paard, leeftijd en opleidingsniveau
  • Stabiliteit
  • Schoudergebruik van het paard
  • Eventuele medische problemen bij paard en ruiter
  • Wensen van de ruiter met betrekking tot een zadel

Als u na het aanmeten besluit een zadel te laten maken, dan vragen wij u een aanbetaling van € 200,-. Beslist u de bestelling later te annuleren, dan behouden wij de aanbetaling. Dit als vergoeding voor de reeds gemaakte kosten. Mocht u na het aanmeten besluiten geen Hulsebos zadel te laten maken, dan volstaan wij met de consultkosten van € 70,- en de voorrijkosten van € 70,- (voor het buitenland gelden andere tarieven)

Wanneer het zadel klaar is, komen we het afleveren bij de klant en dient er ook gereden te worden met het nieuwe zadel. Zo weten we zeker dat het zadel aan de verwachtingen voldoet.

Lees hier onze leveringsvoorwaarden.

Waar moet u op letten wanneer u een zadel aanschaft?

Een zadel moet goed passen bij het type paard en de ruiter. Het is belangrijk dat het zadel achter de schouder blijft liggen en dat het zadel de ruiter op exact de juiste plaats plaatst.

Welk type zadel het beste is voor u en uw paard is onder andere afhankelijk van het trainingsniveau van het paard, de sterkte van de rug en de houding en zit van de ruiter. Hiernaast is het van belang dat de ruiter het paard recht kan stellen in het zadel.

Bij het aanmeten en afleveren van een nieuw zadel zullen onze medewerkers u tevens adviseren hoe u het beste uit uw zadel kunt halen. Denk hierbij aan het op de juiste manier zitten in het zadel, het aanspannen en ontspannen van de juiste spieren tijdens het rijden, het op druk houden van de beugels en het recht houden van het zadel.

Uiteindelijk is het belangrijkste dat het paard goed kan bewegen onder het zadel in zowel stap, draf en galop en het hierbij netjes ‘door de rug’ kan lopen.

Interesse of vragen?