Aanmeten

Zadels worden aangemeten bij de klant aan huis, bij de klant op stal of bij de zadelmakerij Emst.

Bij het aanmeten van een zadel vragen wij een aanbetaling van €200,-. Deze aanbetaling wordt bij aflevering van het zadel op het totaalbedrag van het zadel in mindering gebracht. De voorrijkosten bedragen €45,- *). Deze kosten vervallen bij de aanschaf van een nieuw zadel. Mocht u tussentijds besluiten het zadel te annuleren dan behouden wij de aanbetaling van €200,- ter compensatie voor reeds gemaakte kosten.

Levertijd

De gemiddelde levertijd van een Hulsebos zadel is tien tot twaalf weken. Door verschillende oorzaken kan dit echter iets langer worden, denk hierbij aan; levertijden van toeleveranciers, vakanties of een aanbetaling die wij pas later hebben ontvangen.

Aflevering

Het zadel wordt op afspraak afgeleverd. Het zadel kan contant/pin bij afleveren, of per bank vóór de afleverdatum worden voldaan. Bij het afleveren van zowel een nieuw, gebruikt of gerepareerd zadel dient de ruiter en de eigenaar aanwezig te zijn. Bij de aflevering wordt gekeken of het zadel goed op uw paard ligt en wordt er tevens gereden, waarna de pasvorm nogmaals gecontroleerd en indien nodig aangepast wordt.

Verzendkosten Europa

De verzendkosten van een zadel zijn voor rekening van de klant. Ophalen en afleveren van een reparatiezadel of andere artikelen vallen niet onder de garantie.

Garantie zadelboom

De garantie op de boom van een nieuw dressuur-, spring-,  veelzijdigheids-, endurance- en ijslandzadel bedraagt drie jaar.

Garantie pasvorm

Hulsebos zadelmakerij geeft geen garantie op de pasvorm.  Een paardenrug kan veranderen, onder andere door de trainingstoestand van het paard, de lichamelijke conditie (bijvoorbeeld drachtigheid), de leeftijd van het paard en seizoensinvloeden (zomer/winter).

Het scheef liggen van een zadel kan ook veroorzaakt worden door het niet recht gesteld lopen van het paard, het inknikken van de rug van de ruiter of door onregelmatige druk op de stijgbeugels.

Hulsebos zadelmakerij adviseert gebruik te maken van een krukje (ca.60 cm hoog) bij het opstijgen.

Het zadel wordt gecontroleerd en perfect passend op het paard afgeleverd. Wij kunnen geen blijvende pasvorm garanderen. Wij adviseren uw zadel eens per 1 á 2 jaar op te laten vullen.

De opvulkosten bedragen bij de eerste keer opvullen €45,-.(mits dit binnen één jaar na afleveren gebeurt en op hetzelfde paard) De daaropvolgende keren wordt €45,- voorrijkosten*) en €45,- opvulkosten gerekend. Bij paarden met een zeer hoge schoft kan het zijn dat het zadel 3 maanden na afleveren al voor de eerste keer opgevuld dient te worden.  Wij streven ernaar om zadelcontroles  zoveel mogelijk bij de klant op stal te laten plaatsvinden. Het kan echter voorkomen dat wij van mening zijn dat wij u in onze werkplaats in Emst beter van dienst kunnen zijn. Hierdoor is het mogelijk dat wij u verzoeken om met uw paard naar Emst toe te komen.

Garantie leer

De garantie op standaard, schrumpf-, schneider- en buffelleer is een jaar. Op kalfsleer is de garantie een half jaar. Er wordt één jaar garantie gegeven op slijtage van stiksels of singelstoten.

Leer is een natuurlijk product en kan natuurlijke kenmerken bevatten, zoals bijvoorbeeld een nerfje in het kniestuk, in de zitting of in het bovenblad. Er kan geen garantie gegeven worden op verkleuring van het leer of andere plekken die ontstaan tijdens het gebruik van het zadel. Door vuil of zand op rijlaarzen kunnen slijtplekken op het zadel ontstaan. Wij raden daarom aan uw zadel frequent te onderhouden.

Indien u de beugelriemen onder het zweetblad bevestigd, kan het zweetblad naar voren schuiven, hier kunnen wij geen garantie op geven.

Onderhoud

Bij de aflevering van een nieuw zadel ontvangt de klant een pot ledervet. Wij adviseren een nieuw zadel, hoofdstel en/of singel zeer frequent in te vetten; de eerste paar weken 4/5 x per week en ook daarna met regelmaat. Wij geven geen garantie op slijtage (zoals bijvoorbeeld uitdroging), welke ontstaan is door achterstallig onderhoud.

Reparaties

Reparaties die onder de garantievoorwaarden vallen zijn gratis, mits het zadel in Emst afgeleverd wordt. Als u wilt dat het zadel opgehaald, teruggebracht of zo mogelijk ter plekke gerepareerd wordt, rekenen wij voorrijkosten.

Annuleren afspraken

Voor afspraken die minder dan 24 uur van tevoren worden afgezegd, brengen wij €45,- voorrijkosten*) in rekening.

*)voorrijkosten buiten Nederland zijn afhankelijk van het aantal kilometers dat u van Emst verwijderd bent.

Interesse of vragen?

Cart
  • No products in the cart.