Aanmeten

Zadels worden aangemeten bij de klant aan huis, bij de klant op stal of bij de zadelmakerij in Emst. Bij het aanmeten van een zadel vragen wij een aanbetaling van €200,-. Deze aanbetaling wordt bij aflevering van het zadel op het totaalbedrag van het zadel in mindering gebracht. De consultkosten bedragen € 75,- en de voorrijkosten bedragen €75,- *). Deze kosten vervallen bij de aanschaf van een nieuw zadel. Mocht u tussentijds besluiten het zadel te annuleren dan behouden wij de aanbetaling van €200,- ter compensatie voor reeds gemaakte kosten. Men is eveneens niet verplicht een zadel af te nemen; echter blijft de aanbetaling wel verschuldigd.

Levertijd

De gemiddelde levertijd van een Hulsebos zadel is 16 tot 18 weken. Door verschillende oorzaken kan dit echter iets langer worden, denk hierbij aan; levertijden van toeleveranciers, vakanties of een aanbetaling die wij pas later hebben ontvangen.

Aflevering

Het zadel wordt op afspraak afgeleverd. Het zadel kan contant/per pin bij afleveren, of per bank vóór de afleverdatum worden voldaan. Bij het afleveren van zowel een nieuw, gebruikt of gerepareerd zadel dient de ruiter en de eigenaar aanwezig te zijn. Bij de aflevering wordt gekeken of het zadel goed op uw paard ligt en wordt er tevens gereden, waarna de pasvorm nogmaals gecontroleerd en, indien nodig, aangepast wordt.

Verzendkosten

De verzendkosten binnen Nederland (€ 12,50) van een zadel zijn voor rekening van de klant. Ophalen en afleveren van een reparatiezadel of andere artikelen vallen niet onder de garantie. De verzendkosten naar andere landen zijn op aanvraag beschikbaar.

Garantie

De garantie op het zadel vervalt indien het zadel niet bij ons in onderhoud is geweest. De garantie op de boom van een nieuw zadel bedraagt drie jaar. Een paardenrug kan veranderen, door bijvoorbeeld de trainingstoestand van het paard, de lichamelijke conditie (bijvoorbeeld drachtigheid), de leeftijd van het paard en seizoensinvloeden (zomer/winter). Hierdoor geeft Hulsebos zadelmakerij geen garantie op de pasvorm.

Het scheef liggen van een zadel kan veroorzaakt worden door het niet recht gesteld lopen van het paard, het inknikken van de rug van de ruiter of door onregelmatige druk op de stijgbeugels. Hulsebos zadelmakerij adviseert gebruik te maken van een krukje (ca. 60 cm hoog) bij het opstijgen. Het zadel wordt gecontroleerd en passend op het paard afgeleverd. Wij kunnen geen blijvende pasvorm garanderen. Wij adviseren uw zadel 1 á 2x jaar op te laten vullen. De opvulkosten bedragen bij de eerste keer opvullen €75,- *) (mits dit binnen één jaar na afleveren gebeurt en op hetzelfde paard). De daaropvolgende keren wordt €75,- voorrijkosten*) en €75,- opvulkosten gerekend. Bij paarden met een zeer hoge schoft kan het zijn dat het zadel 3 maanden na afleveren al voor de eerste keer opgevuld dient te worden.

De garantie op standaard, schrumpf-, schneider- en buffelleer is een jaar. Op kalfsleer is de garantie een half jaar. Er wordt één jaar garantie gegeven op slijtage van stiksels of singelstoten. Leer is een natuurlijk product en kan natuurlijke kenmerken bevatten, zoals bijvoorbeeld een nerfje. Er kan geen garantie gegeven worden op verkleuring van het leer of andere plekken die ontstaan tijdens het gebruik van het zadel. Door vuil of zand op rijlaarzen kunnen slijtplekken op het zadel ontstaan. Ook rijbroeken met een kunstlederen- of siliconen zitvlak kunnen slijtplekken in de zitting veroorzaken. Wij raden aan om uw zadel frequent te onderhouden. Indien u de beugelriemen onder het zweetblad bevestigd, kan het zweetblad naar voren schuiven, hier kunnen wij geen garantie op geven.

Onderhoud

Bij de aflevering van een nieuw zadel ontvangt de klant een pot ledervet. Wij adviseren een nieuw zadel en/of singel zeer frequent in te vetten; de eerste paar weken 4 à 5 x per week en ook daarna met regelmaat. Wij geven geen garantie op slijtage (zoals bijvoorbeeld uitdroging), welke ontstaan is door achterstallig onderhoud.

Reparaties

Reparaties die onder de garantievoorwaarden vallen zijn gratis, mits het zadel in Emst afgeleverd wordt. Als u wilt dat het zadel opgehaald, teruggebracht of zo mogelijk ter plekke gerepareerd wordt, rekenen wij voorrijkosten.

Annuleren afspraken

Voor afspraken die minder dan 48 uur van tevoren worden afgezegd, brengen wij €75,- voorrijkosten*) in rekening.

Algemene Verordening Gegevensbescherming

Hulsebos zadelmakerij bewaart uw gegevens en de gegevens van uw zadel zowel op papier, als in ons online klantbeheersysteem, Exact online. Deze gegevens kunnen in de toekomst nodig zijn om de inruilwaarde van uw zadel te bepalen, de gegevens van uw paard te vergelijken en om later na te gaan welk type zadel u heeft en wat er in de loop van de jaren met dit zadel is gebeurd.

*) Voor het buitenland hanteren wij andere voorrijkosten.

Interesse of vragen?